Luna Malekova

O.N.E. / Martina Nevistić

Autorica koncepta: Martina Nevistić
Koreografija, izvedba: Martina Nevistić
Vizualno oblikovanje: Majda Džanić
Glazba i dizajn zvuka: Višeslav Laboš
Glazbena podrška: Maja Posavec
Kostimografija: Kristina Bangoura, Martina Nevistić
Podrška: Ivana Pavlović
Dizajn rasvjete i dokumentacija: Luka Matić
Oblikovanje teksta: Rona Žulj
Dizajn: Saša Bastaić
PR: AmelaPašalić, Nina Križan
Organizacija: Nina Križan, Martina Nevistić
Produkcija: O.N.E.
Ko-produkcija: Udruga DOMINO/ Festival “Perforacije”,  HIPP/ Zagrebačkiplesnicentar
Realizirano uz podršku: Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Udruga Domino/festival Perforacije, HIPP/ Zagrebački plesni ansambl, te suradnja sa Zagrebačkim plesnim ansamblom.
web: www.one-art.hr

O predstavi: Luna Malekova je izvedbeno-izložbeni projekt.
Putem estetike plesa koji ne polaže račune klasičnim okvirima kazališnog prikaza, manipluacijom tijela i izmicanjem jasne namjere ili jasno danog značenja, Luna Malekova sinonim je za drugi svijet, drugu dimenziju, svijet mašte i svijet snova isprepleten različitim granama umjetnosti.
Luna Malekova je lik, možemo reći i alter ego, ali sasvim sigurno daje nam uvid u nadrealan, a istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog.
Kroz ovaj plesno-multimedijalni projekt, u svom već prepoznatljivom stilu Martina Nevistić/O.N.E. još jednom propituje odnos izvođača i gledatelja, značenja upisanih u tijelo i njihove percepcije na višestrukim planovima.

Plesom koji katkad nalikuje na pantomimu Martina Nevistić izbjegava uobičajene pokrete i istražuje novo i rijetko viđeno na pozornicama suvremenog plesa.  Njezin je pokret sirov, krut, neuobičajen i pokušava pratiti analitičko stanje uma autorice. Njezin je ples suočavanje s vlastitim očekivanjama, željama, borbama, kao i publikom u koju nekoliko puta netremice gleda, pokušavajući učvrstiti kontakt između onih koji gledaju i onoga što gledaju.

Anđela Trampus, PORT.hr