Ms Fox Invited Ms Cat For Tea…

Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila i Josip Maršić

Puni naziv predstave: Ms Fox Invited Ms Cat For Tea and a Chit-Chat One Late Late Afternoon Last Summer

Koreograf(i) / autor(i) predstave: Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Josip Maršić
Izvođači: Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Josip Maršić
Skladatelj: Josip Maršić
Autorica crnih pijuna i dizajn programskog materijala: Hana Lukas Midžić
Kostimografija: Ana Fucijaš
Oblikovatelj svjetla: Saša Fistrić
Video: Nina Đurđević
Foto: Damir Žižić
Produkcija: Kik Melone u koprodukciji s Teatrom Itd/Kulturom promjene Studentskog centra

O predstavi: Iza 20 sati. Trodijelno odijelo. Pepermint-čokolada. Klavir. (Biti će dobro ugođen). Narančasti, tvoji, oni su ekshibicionisti. Plavi, ovi moji, body-artisti. Bijeli, oni još uvijek samo gledaju. S lijeve strane, potiho i unazad, čuje se: burning bright… hand or eye… symmetry? Visokim tempom smatra se onaj od 200 ili 250 BMP-a, a od 300 super brzim. Miss Bee Jackson, a/k/a Flying Feet, večeras nažalost ipak neće nastupiti. Još uvijek se oporavlja. Akvarij uskoro stiže.

Kik Melone u novom radu meandrira talk-show formatom, koncertom, tekstom i plesom, ispitujući teksture suradnje, mehanizme ulančavanja i prijenosa znanja, spirale inspiracija. Građa predstave izrasla je iz konturiranja fiktivnih plesačkih auto-biografija, sastavljenih od onoga što je umalo moglo biti (izvedeno, otplesano) i na koji način se te ne-dogođene mogućnosti preklapaju stvarajući izvedbu.

Korišteni tekstovi: Virginia Woolf Između činova, Erika Fischer – Lichte Estetika performativne umjetnosti, William Shakespeare Macbeth

Predstava je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u cjelini 2016. godine.

Dosjetljiva i slojevita, ova predstava može uspostaviti komunikaciju jednako sa stručnom publikom, kao i onom koja nije upućena u usko interesne problematike izvedbenih umjetnosti. Autorice postupno ogoljuju svoju izvedbu od slojeva značenja prema, uvjetno rečeno, neposrednom doživljaju čistog plesa, a čine to mijenjajući perspektive na događanje.

Jelena Mihelčić, Plesnascena.hr

Začudna predstava u namjernom “proklizavanju” među žanrovima i poigravanjima sa izvedbenim ulogama dviju izvođačica i jednog glazbenika.

Žiri Plesne mreže Hrvatska 2017. – Maja Đurinović, Magdalena Lupi Alvir, Melita Spahić