Plesati i gledati ples kroz tijelo kao medij prirode – video esej

Razumijevanje suvremene plesne umjetnosti

Kako ne postoji kraljevski put u razumijevanju I iščitavanju plesneumjetnosti a pretpostavljamo i suvremene plesne umjetnosti, sve opcije su u igri.
Utoj igri opcija Plesna mreža Hrvatske opredijelila se za tijelo kao medij prirode, artikulirajući ga kroz pojam “tjelesnosti” I “suvremenog tijela”.

To je paradigma od koje polazimo u svojoj misiji razvijanja svijesti Imišljenja o suvremenoj plesnoj umjetnosti I njenog širenja i umrežavanja na teritoriju Republike Hrvatske.

Kao medij pomoću kojeg prezentiramo svoje misli, odabrali smo video esej kao posebnu vrstu esejističkog filma čije je definirajuća karakteristika artikulacija misli u audiovizualnom obliku, korištenjem montaže, zvuka, teksta i glazbe.

Video esej nosi naziv: “Plesati i gledati ples kroz tijelo kao medij prirode”

Svi dijelimo sudbinu tjelesnosti kao temeljnog fenomena našeg postojanja. Film obuhvaća širi društveni kontekst i namijenjen je svima onima koji putemtjelesnosti grade svoj prostor bilo životne ili umjetničke prisutnosti i prenose snažnu iinventivnu emociju i impresivnu kreativnost unutar kulturoloških i društvenih fenomenologija.
Pozivamo kazališta, pučka otvorena učilišta, muzeje, galerije i sve one koji se baveizvedbenim djelatnostima, kao i sve ljude dobre volje, da se kao partneri pridruže Plesnoj mreži Hrvatske u njenoj misiji razvijanja svijesti I mišljenja o suvremenoj plesnoj umjetnosti I njenog širenja i umrežavanja na teritoriju Republike Hrvatskekao novom potencijalu domaćeg umjetničkog i kazališnog prostora.